Ən yuxarı statik reklam_3
Ən yuxarı (mobil)-2_30
Mobil manşet üstü reklam_21

"Hazırda qida məhsullarının təhlükəsizliyi üzrə yeni normalar hazırlanır"

iç səhifə xəbər başlığı altı (mobil)_31
"Hazırda qida məhsullarının təhlükəsizliyi üzrə yeni normalar hazırlanır"
iç səhifə xəbər şəkil altı-2 (mobil)_32

"Hazırda qida və yem məhsullarının təhlükəsizliyi sahəsində qanunvericiliyin Kodeks Alementarius komissiyası və digər təşkilatlar tərəfindən qəbul olunan beynəlxalq standartlara, norma və qaydalara uyğunlaşdırılması, eləcə də yeni normaların hazırlanması işləri davam edir".

Bunu Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) sədri Qoşqar Təhməzli “Avropa və Mərkəzi Asiyada Qida Standartlarının Təkmilləşdirilməsi və Kodeksin fəaliyyətində iştirakın genişləndirilməsi” mövzusunda keçirilən beynəlxalq tədbirdə çıxışı zamanı deyib.

Reklam_3_11

Sədrin sözlərinə görə, son dövrlər dünyada, o cümlədən, Azərbaycanda aktual məsələ antimikrob resitendliyi xüsusi narahatlıq yaradan problemdir:

"Antibiotiklərə davamlı potagenlərin yaranması və yayılması antimikrob müqavimətə gətirib çıxarır. Bunun yaranmasına əsas səbəb kimi antibiotiklərin baytarlıq preparatlarının həddindən artıq kortəbii şəkildə istifadəsi çirkab və suvarma üsulları vasitəsilə antibiotik və antibiotik davamlı bakteriyaların ətraf mühitə buraxılması nəticəsində təmiz içməli suya əlçatanlığın olmamasını göstərmək olar. Bu sahədəki problemlər ayrı-ayrılıqda deyil, birgə yanaşma ortaya qoyulmaqla həll olunmalıdır".

© "Report"

14.09.2023 11:42

Müştərilərin xəbərləri

Mobil-manshet-alt3_22
Mobil əsas səhifə 2-ci-2_25
Mobil_ana_sehife_3_3_26
Əsas səhifədə 1-ci reklam-2_8
Ana-sehifede-2-reklam-3_9
Əsas səhifədə 3-cü reklam_10
Xəbər mətn sağ 1-ci-2_15
Xəbər mətn sağ 2-ci2_16
Xəbər mətn sağ 3-cü_17
Xəbər mətn sağ -18_18
InvestAZ