Çörəyə vurulan qatqı maddələrinin tərkibində GMO var
Çörək bişirilən zaman istifadə edilən qatqı maddələrinin tərkibində genetik modifikasiya olunmuş (GMO) məhsullar mövcuddur.
“Marja” xəbər verir ki, Türkiyədə çörək istehsalında istifadə edilən qatqı maddələrinin tərkibində GMO olması gündəmdədir.
Qida mühəndisiləri çörək istehsalında GMO-lu qatqı maddələrindən istifadə edildiyini iddia ediblər. İddianın həqiqət olub-olmadığını öyrənmək üçün qatqı maddəsi laboratoriyaya göndərilib.
2 gün davam edən test prosesinin ardından qida mühəndislərinin iddiaları təsdiqlənib. Test mərkəzindən verilən rəyə görə, çörək istehsalında istifadə edilən qatqı maddələrinin tərkibində GMO maddə var:
"Aparılan analiz nəticəsində qatqı maddələrində GMO (35S,NOS,FMV) müəyyən edilmişdir".
Unda və ya çörəkdə qatqı maddələri aşağıdakı məqsədlər üçün istifadə edilir:
-Qida dəyərini artırmaq,
-Çörəyin rəf ömrünü uzatmaq,
-Çörəyn həcmini artırmaq, quruluş yaratmaq
-Dad və ətir təmin etmək,
-Zərərli mikroorqanizm inkişafını qarşısını almaq,
-Rəng və cazibə artırmaq məqsədi ilə.
Bəzən çörək bişirilərkən soya unu da istifadə edilir:
-Xəmir və çörəyin rəngi ağarır,
- Xəmirin müqaviməti artır,
- Unun su saxlama qabiliyyəti artır,
- Çörək həcmi ilə qidalanma dəyəri artır.
Qeyd edək ki, soyaların böyük bir hissəsi genetik modifikasiya olunmuşdur (GMO).
Müştərilərin xəbərləri
SON XƏBƏRLƏR
- 1 həftə sonra
- 6 saat əvvəl
-
7 saat əvvəl
Türk İnvestisiya Fondunun təsis iclası keçirilib, Baş direktoru seçilib
- 1 gün əvvəl
- 1 gün əvvəl
- 1 gün əvvəl
- 1 gün əvvəl
- 1 gün əvvəl
-
2 gün əvvəl
Honda elektrik avtomobillərinə 65 milyard dollar sərmayə yatıracaq
-
2 gün əvvəl
Mərkəzi Bank: Kredit risklərinin səviyyəsində azalma müşahidə edilir
-
2 gün əvvəl
Xaricdə Təhsil Sərgisi keçiriləcək - 50-dən çox ən reytinqli universitet
-
2 gün əvvəl
Teplovozlardan biri Bakıya çatdırılıb - ADY lokomotiv parkını sağlamlaşdırır